אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' הראל ניהול תחנות דלק בע"מ

"דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ נ' הראל ניהול תחנות דלק בע"מ

תאריך פרסום : 29/03/2011 | גרסת הדפסה

תא"ח
בית משפט השלום נצרת
19571-12-09
29/03/2011
בפני השופט:
ערפאת טאהא

- נגד -
התובע:
"דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ
הנתבע:
הראל ניהול תחנות דלק בע"מ

החלטה

לפני בקשה למתן צו מניעה זמני האוסר על המשיבה למכור, לשווק, או לאחסן בתחנת הדלק נשוא התובענה מוצרי דלקים לסוגיהם או שמנים, שאינם מסופקים לה על ידי המבקשת.

לאחר עיון בבקשה, נחה דעתי כי דינה להידחות ללא צורך בהעברתה לתגובת הצד שכנגד, זאת מן הטעם שאין בסעד המבוקש כדי לשרת את הסעד הסופי המבוקש בכתב התביעה. תקנה 1 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשמ"ד – 1984, מגדירה סעד זמני כדלקמן:

"סעד שניתן להבטחת קיומו התקין של ההליך או ביצועו היעיל של פסק הדין..."

הנה כי כן, על מנת שבעל דין יזכה בסעד הזמני המבוקש על ידו, הוא חייב לשכנע את בית המשפט, כי מתן הסעד הזמני משרת את הסעד הסופי המבוקש על ידו, וכי הוא נועד להבטחת קיומו התקין והיעיל של ההליך או ביצועו היעיל של פסק הדין.

תנאים אלה אינם מתקיימים בענייננו. הסעד המבוקש בכתב התביעה הינו פינוי תחנת הדלק המופעלת על ידי המשיבה, כך שאין כל קשר בין הסעד הזמני המבוקש לבין הסעד הסופי המבוקש בתביעה שכנגד. בהתחשב בסעד המבוקש בכתב התביעה ובסעד הזמני המבוקש בבקשה למתן צו מניעה זמני, על פניו ברור, כי הסעד הזמני המבוקש אינו משרת את הסעד הסופי, ואינו נובע ממנו.

מעבר לנדרש אוסיף, כי גם אילו התביעה העיקרית הייתה כוללת סעד של מתן צו מניעה קבוע או סעד הצהרתי כמתחייב, ספק רב אם לבית משפט זה סמכות עניינית לדון בסעד המבוקש. מדובר בסעד שאינו ניתן להערכה, כך שהסמכות העניינית השיורית לדון בסעד מסוג זה נתונה, לכאורה, לבית המשפט המחוזי.

לאור כל האמור, הנני מורה על דחיית הבקשה.

בנסיבות העניין ומאחר שלא נדרשה תגובת המשיבה, אינני עושה צו להוצאות.

ניתנה היום, כ"ג אדר ב תשע"א, 29 מרץ 2011, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

צור
קשר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ